lördag 8 mars 2014

Hopp om livet

Förlåt! Känns ju helruttet att starta en blogg och sedan lämna den vind för våg i en hel månad. Men februari alltså... jag HATAR februari. Går in i survival-mode och orkar med nöd och näppe ta mig upp, till jobbet och hem igen. Addera till det att bo i renoveringskaos, ha en mil enkel resa till barnens dagis, arbetstopp på jobbet, samt en extremt känslig son som inte tagit det här med förändringen så himla bra direkt. Plus cirka 0 soltimmar. Phu.

Men idag! Lördag, mars, 14 grader och sol, blommande krokusar i trädgården, långpromenad utmed sjön och glada barn. Bra skit (nåväl, undantaget sonens MAJOR breakdown i kassalinjen på lokala ICA'n - "hej nya grannskap, här kommer vi!"-känslan just då hade jag ju kunnat klara mig utan).

Och vad har då hänt i huset sen senast? Inte så mycket i ärlighetens namn för sambon har mått ungefär som jag. Vi har inte varit det energiskaste teamet direkt. Så fyra säsonger av Sons of Anarchy på lika många veckor har nog varit precis vad vi behövt. Samt att spendera helgerna med familj och vänner, många har velat komma förbi på husesyn vilket har varit väldigt trevligt.

Vi har dock möblerat någorlunda, tv:n sitter på plats och i vårt sovrum byggs det på garderobsväggen. Ambitionen är att få den klar denna helg eller senast nästa. Däremot har vi inte fått ändan ur vad gäller beställning av nya fönster och element. Vi har varit och kikat på lite olika fönsterleverantörers utbud, men det är svårt. Vårt hus är ju utbyggt under tre olika årtionden så det är en salig blandning av fönstertyper här idag. Vi vill få det så enhetlig som möjligt men ändå gärna klassiska och tidstypiska detaljer. Nu har vi nog i alla fall landat i att vi ska ha tvåluftsfönster med mittstolpe och kromhakar, dvs fyriotals-stil. Det innebär att de större kvadratiska vridfönstren i Stellas rum (femtiotal) ersätts och därmed får hennes rum lite annan karaktär än idag. Ett annat dilemma är att vi också redan nu måste komma fram till hur det ska se ut med fönstren i vårt blivande badrum (nuvarande köket) och det kräver ganska mycket tankemöda - därav dröjsmålet.

Elementens dröjsmål beror på lat alternativt glömsk rörmokare.

Härlig promenad i förmiddags - Stella tog cykeln.

J kämpar med vår garderobsvägg. Vi återanvänder garderoberna från blivande köket.




6 kommentarer:

  1. Det gör inget att det dröjt ett tag, dina inlägg är en fröjd att läsa så de är helt klart värda att vänta på :). Ser ut som att ni haft en toppenhelg! (ps att följa sin favoritserie är minst lika viktigt som något annat). Kram

    SvaraRadera
  2. Jenny Engström10 mars 2014 kl. 02:18

    Härligt att det går framåt! Ja solen och tempraturer över 10 grader gör livet gott efter en rätt usel februari :-) Sköt om er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och detsamma till dig käraste du! Hur går det med köket? Nyfiken! Kramar

      Radera
  3. Åh nu kikar jag äntligen in här. Vilka härliga våriga bilder. Ni kommer få det så fint, det är jag helt övertygad om. Vi saknar er massor. Södermalm är inte riktigt sig likt utan er. Vi saknar den där spontana koppen kaffe (eller vinet) och alla samtalen.

    Stor kram från fd grannarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är såååå nyfiken på hur ni har det i Cali Katta! Har du reggat ngn blogg? KRAM och hoppas vi hinner ses något när ni kommer hem till påsk

      Radera

Tack för att du skriver till mig!