torsdag 9 januari 2014

Köksdrömmar och drömkök

Det finaste köket, fotat för Elle av Petra Bindel. Thonetstol från Länna möbler och Wood Barnstol från Department/Rum21.

För ett par år sedan föll min blick på ett Elle Interiör-omslag i tidningshyllan på Konsum och anledningen stavas DET FULLÄNDADE KÖKET. Tidningen vårdas ömt här hemma och till dags datum har inget annat kök ens kommit i närheten. Den ombloggade lägenheten tillhör(de?) inredningsstylisten Emma Persson Lagerberg och Bengt Lagerberg (trummis i Cardigans). I artikeln berättar de att hela renoveringen av lägenheten började med att de gav sig dän på att hitta den ultimata färgen på köksluckorna - och nog lyckades de!

När vi nu äntligen har nöjet att börja planera vårt eget kök så är det med detta kök, denna kulör och marmor "top of mind". Tror att det kommer funka alldeles utmärkt i vårt lilla funkishus, och lämpligt nog har ju Ikea just lanserat sina nya kvadratiska köksskåp. Lite omlackering av dem så slipper man betala Ballingslövspris.

Och vi vet redan att vi inte tröttnar på den grågröna nyansen i första taget - vi hade den på väggarna i köket i vår förra lägenhet i Sundbyberg och vi har den som komplementsfärg i vår nuvarande.

Snyggaste möblemanget till är ljust trä och jomen jamen, gärna klassiska Thonet. Vi får väl se så småningom, hur som helst passade jag på att beställa barnstolen ovan nu när det är rea på Rum 21. Gillar den och gillar framförallt det faktum att Stella från och med nu kommer nå upp till sin tallrik :).

Lite om våra kökstankar - men det ligger några månader bort som väl är. Just nu räcker det gott att rodda med packning, flyttstäd, flyttfirma och barnvakter.

3 kommentarer:

  1. Det kommer bli superfint Anna! Den gröna färgen förstår jag att du inte tröttnar på - så himla fin. Perfekt stol till Stella, det är nästan så jag blir otålig och vill att det ska bli klart, tror inte vi behöver bygga ut jag kommer ha fullt upp med att följa er renovering :)

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt om den grågröna färgen, vi har haft den i många år på våra luckor och den har alltid känst rätt, särskilt för tiden då huset byggdes.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver till mig!